SNS podporí v druhom kole volieb Pellegriniho

Koaličná SNS plne podporí v druhom kole prezidentských volieb kandidáta Petra Pellegriniho. Informovala o tom hovorkyňa strany Zuzana Škopcová. SNS deklaruje, že v rámci podpory Pellegriniho chce aktivizovať svojich členov i starostov.

26.03.2024 10:44
debata (119)
Korčok: Neponúkam falošný pokoj. Voliči vedia, o čo ide
Video

„Ivan Korčok je zástupca opozície. Peter Pellegrini má šancu byť prezidentom koalície,“ uviedla SNS v stanovisku. Strana dodala, že je pripravená potvrdiť svoju podporu aktivizáciou členov či starostov. Predseda Andrej Danko to opätovne potvrdí na budúcotýždňovom koaličnom stretnutí.

Pellegrini o výsledkoch volieb a II. kole
Video

Neúspešný prezidentský kandidát Ján Kubiš sa rozhodol, že nebude odporúčať ani Korčoka, ani Pellegriniho. Líder maďarskej Aliancie – Szövetség Krisztián Forró sa stretol s oboma, v rokovaniach uprednostnil Pellegriniho, no ešte sa nerozhodol. Kľúčové bude aj to, ako sa zachová Štefan Harabin, ktorý v prvom kole oslovil 265-tisíc voličov.

Víťaz prvého kola prezidentských volieb Korčok komunikuje aj s Patrikom Dubovským a lídrom hnutia Slovensko Igorom Matovičom.

forró, korčok, pellegrini, harabin Čítajte viac Boj o voličov: Kľúčové bude mobilizovať aj odradiť. Pellegrini nemá voličov Harabina istých, Korčok potrebuje Maďarov

SNS už v pondelok (25. 3.) oznámila, že sa chce stretnúť s Pellegrinim aj s premiérom Robertom Ficom (Smer). Stretnutie v súvislosti s prezidentskými voľbami avizuje na 2. apríla.

Druhé kolo volieb bude v sobotu 6. apríla. Postúpili doň Korčok, ktorý získal 42,51 percenta hlasov, a Pellegrini so ziskom 37,02 percenta hlasov. Pôvodne kandidoval aj predseda SNS Andrej Danko. Kandidatúru napokon stiahol v prospech Štefana Harabina, ktorý skončil v prvom kole prezidentských volieb na treťom mieste.

119 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #Peter Pellegrini #Ivan Korčok #prezidentské voľby 2024