Je budúcnosť Korčoka v SaS? Priviedli sme ho do politiky, sme v kontakte aj teraz, hovorí pre Pravdu Gröhling

Otázka o budúcnosti Ivana Korčoka po jeho neúspechu vo voľbách ešte nie je zodpovedaná a istý čas ani nebude. V minulej vláde pôsobil ako nominant SaS na pozícii ministra zahraničných vecí. Pred predčasnými voľbami mu bývalý dlhoročný predseda SaS Richard Sulík ponúkol aj líderskú pozíciu, no Korčok odmietol. Čerstvý predseda strany Branislav Gröhling uviedol, že sú v kontakte a okrem pocitov vyhodnocujú aj kampaň. Čo sa týka pozície lídra, tú chce vykonávať aj do budúcna a verí, že sa Korčok rozhodne správne.

11.04.2024 12:27
debata (17)
Predseda SaS Branislav Gröhling o tom, či sú s Ivanom Korčokom v kontakte
Video
Zdroj: TV Pravda

V akom štádiu sú aktuálne možno nejaké rokovania alebo komunikácia s pánom Korčokom? Ste v kontakte?

S pánom Korčokom som v kontakte tak, ako sme boli predtým, keďže nás spája aj spoločná história v rámci vlády a aj výrazná podpora z našej strany v prezidentskej kandidatúre. Sme v kontakte a diskutujeme o našich nejakých pocitoch, ale aj o vyhodnocovaní tejto kampane.

Dostal od vás nejakú ponuku alebo čakáte, kým sa rozhodne a dá vám vedieť?

Ivan Korčok je človek, ktorého sme my ako strana SaS priviedli do slovenskej politiky. Bol za nás nominantom vo vláde a myslím si, že pozíciu ministra zahraničných vecí zvládol excelentne. Podľa mňa úplne najlepšie zo všetkých ostatných ministrov zahraničných vecí. Je logické, že spolu komunikujeme, ale myslím si, že teraz treba vyhodnotiť celú tú situáciu a hlavne pán Korčok sa musí sám rozhodnúť, ako bude narábať s tým mandátom, ktorý dostal od voličov.

koaličná rada, Pellegrini, Danko, Fico Čítajte viac Najprv to hovoril Fico, teraz Danko. Zmení Pellegriniho odchod politickú mapu? Líder Hlasu v paláci je pre SNS dobrou zámienkou

Hypoteticky v budúcnosti, viem, že ste čerstvo zvolený predseda SaS, ale ak by prišla možno nejaká požiadavka, podmienka, že by mal byť on lídrom SaS, v minulosti ste mu už dali takúto ponuku, ustúpili by ste alebo by ste hovorili o iných možnostiach?

Ja som získal naozaj veľmi silný mandát od členov našej strany a tento mandát chcem vykonávať aj do budúcna.

Korčok pre Pravdu: Vládna moc získala všetko. Už teraz je pod tlakom očakávaní, čo vlastne dokáže spraviť
Video
Zdroj: TV Pravda

Očakávate, respektíve prekvapilo by vás, ak by sa spojil s Progresívnym Slovensko, s Demokratmi alebo by založil nejakú novú stranu alebo by ste to privítali?

Mne je veľmi ťažko rozprávať za pána Korčoka. Toto sú otázky na neho. On musí sám zvážiť, že ako využije ten mandát, ako s ním bude narábať aj do budúcna. Samozrejme, že sa s ním budeme rozprávať, pretože nás spája, dovolím si povedať, aj priateľstvo v rámci politického života a budem akceptovať jeho rozhodnutie. Ja verím, že sa rozhodne správne.

Boli by ste rád, keby bol pán Korčok posilou SaS?

Bol by som veľmi rád, keby pán Korčok využil svoj mandát a využil ho pre to, aby Slovensko naozaj bolo dobre spravovanou a demokratickou krajinou.

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Korčok #Branislav Gröhling