Sneh nekomplikuje dopravu v Bratislave, cesty sú prejazdné

Husté sneženie ráno v Bratislave dopravu nekomplikuje. Mestská hromadná doprava premáva vo všetkých, aj vo vyššie položených častiach Bratislavy a cesty sú prejazdné.

30.12.2014 10:24 , aktualizované: 12:50
Bratislava, doprava, sneh, sneženie Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

Ako informovala Zuzana Vachová z Dopravného podniku Bratislava, MHD mešká päť až 10 minút, aj to preto, že vodiči jazdia opatrne.

Bratislavská radnica ráno pre husté sneženie nariadila celomestský posyp, vozidlá zimnej údržby i pracovníci sú v teréne od 8:00. Na miestach, kde napadlo viac snehu, je nariadené pluhovanie, informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.

Na údržbu ciest už minuli vyše 700 ton posypovej soli

Pracovníci zimnej údržby v Bratislave majú už štvrtý deň plné ruky práce s odhrabávaním snehu a posýpaním zamrznutých ciest. V hlavnom meste sneží od soboty 27. decembra a za ten čas sa už na údržbu ciest minulo viac ako 700 ton posypového materiálu.

Za spoločnosť A.R.K. technické služby, ktorá má v Bratislave na starosti zimnú údržbu, informovala PR konzultantka Denisa Vološčuková.

Od soboty, keď začalo snežiť, spoločnosť vykonala v bratislavských uliciach päť celomestských posypov a pracovníci zasahovali aj v 35 menších rajónoch. Frekvencia zásahov zimnej pohotovosti vraj závisí od objednávky z dispečingu bratislavského magistrátu. Pracovníci s technikou musia do ulíc vyraziť do pol hodiny od pokynu dispečera, priblížia spoločnosť A.R.K. technické služby.

Firma sa v zime stará o komunikácie I. a II. triedy a nájazdy na štátne cesty v celkovej dĺžke 449 kilometrov. Udržiavajú aj námestia, verejné priestranstvá, chodníky, lávky a mosty. Starajú sa tiež o 249 zastávok MHD a 1 228 priechodov pre chodcov. Navyše, úlohou pracovníkov technických služieb, bude upratať mesto po silvestrovských oslavách.

O údržbu ciest počas zimy sa v Bratislava stará 89 pracovníkov, k dispozícii majú 54 sypačov s pluhom a snehovú frézu. Na boj so snehovou nádielkou je pripravených 2 500 ton posypovej soli a 50 ton solmagu. Na neodhrabané či nezjazdné cesty môžu obyvatelia cez zimu upozorniť radnicu na linke call centra – na telefónnom čísle 02/17100.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #MHD #sneženie