Podujatie na Zlatých pieskoch prerušila polícia, niekto nahlásil bombu

Polícia v noci zasahovala v noci v areáli kúpaliska na Zlatých pieskoch v Bratislave, kde sa v tom čase konalo verejné kultúrne podujatie. Ako informoval hovorca bratislavskej polície Michal Szeiff, v areáli sa podľa informácií polície mal nachádzať výbušný systém.

01.07.2017 10:23
debata (1)

„Zo strany Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II boli bezodkladne po prijatí tohto oznámenia vykonané na mieste všetky potrebné úkony smerujúce k ochrane života, zdravia a majetku osôb, pričom zároveň bola nariadená evakuácia osôb z areálu kúpaliska. Na miesto sa v krátkom čase dostavili pyrotechnici a psovodi so služobnými psami určenými na vyhľadávanie výbušnín, ktorí vykonali všetky potrebné úkony smerujúce k prevereniu pravdivosti uvedeného oznámenia,“ uviedol Szeiff s tým, že po dôslednom vykonaní týchto úkonov ako aj po vykonaní pyrotechnickej prehliadky v areáli kúpaliska a jeho blízkeho okolia sa však hodnovernosť predmetného oznámenia nepotvrdila. Verejné kultúrne podujatie následne v programe pokračovalo.

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy,“ uzavrel Szeiff.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Zlaté piesky #bombový poplach