Veterná smršť na východnom Slovensku strhávala strechy

Mimoriadnu situáciu v piatok popoludní vyhlásil starosta obce Gribov (okres Stropkov) v súvislosti so smršťou, ktorá v obci napáchala škody na obecnom i súkromnom majetku.

21.07.2017 22:08
debata (3)

Silný vietor s dažďom tu strhli strechy z jedného rodinného domu a aj miestneho Domu smútku. Spadnutá strecha potrhala elektrické vedenie na verejnom osvetlení, vyvrátilo aj viacero stromov.

Ako informoval starosta obce Štefan Mulik, v obci intenzívne pršalo zhruba pol hodiny, samotná prietrž ale trvala iba dve minúty.

„Potok sa našťastie nevylial, ale bolo to na hrane. Prestalo už pršať a verím, že už nezačne,“ uviedol Mulik a dodal, že aktuálne v obci pracujú na prekrytí budov fóliami a na oprave elektrického vedenia.

Ako potvrdila operačná dôstojníčka Krajského riaditeľstva hasičského a záchranného zboru v Prešove, v obci zasahuje päť príslušníkov hasičského zboru s jedným vozidlom a pomáha rovnaký počet dobrovoľných hasičov z DHZ Bukovce.

Krajskí hasiči okrem toho po popoludňajších búrkach zasahovali pri popadaných stromoch aj v obciach Hažín nad Cirochou (okres Humenné), Olšavka (okres Stropkov) a Nižný Hrabovec (okres Vranov n/Topľou).

3 debata chyba
Viac na túto tému: #búrka #Východné Slovensko #veterná smršť