Primátor Švagerko, ktorý šoféroval opitý, vystúpil z KDH

Popradský primátor Jozef Švagerko už nie je členom Kresťanskodemokratického hnutia (KDH). Potvrdil, že zo strany vystúpil ešte v auguste v dôsledku predošlých udalostí, keď šoféroval vozidlo pod vplyvom alkoholu.

25.09.2017 11:38
debata

Ako uviedol, nechce priťažovať strane pred nadchádzajúcimi voľbami do vyšších územných celkov, osobitne levočskému primátorovi Milanovi Majerskému, podpredsedovi KDH, ktorý kandiduje za predsedu Prešovského samosprávneho kra­ja.

„Do KDH som vstúpil dobrovoľne, i keď sa vtedy predpokladalo, že táto strana je na ústupe, čo sa aj potvrdilo vo voľbách do Národnej rady SR. Z hľadiska toho, čo sa stalo v auguste, je mi ľúto môjho ľudského pochybenia a nechcem, aby to zapríčinilo to, že budú pána Majerského dávať do spojitosti so mnou, a aby som mu takýmto spôsobom uškodil a niekto mi to dával za vinu,“ povedal Švagerko.

Popradský primátor šoféroval v stredu 16. augusta popoludní vozidlo pod vplyvom alkoholu, policajti mu namerali viac ako jedno promile. Obvinený je z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, stíhaný je na slobode, pričom v prípade dokázania viny mu hrozí ročné väzenie, môže prísť aj o post primátora.

debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #Poprad #Jozef Švagerko