Mrva alebo Líšková? O spoločnom kandidátovi opozície na primátora Bratislavy rozhodnú primárky

O spoločnom kandidátovi hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) a Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) na primátora Bratislavy v novembrových komunálnych voľbách rozhodne prieskum agentúry Focus, respektíve primárne voľby.

30.08.2018 12:14 , aktualizované: 15:40
sramko, mrva Foto: ,
Starosta Mestskej časti Bratislava – Vajnory Ján Mrva.
debata (5)

Novinárov o tom na brífingu pred Národnou radou SR informovali predseda hnutia OĽANO Igor Matovič a predseda KDH Alojz Hlina s tým, že prieskum sa uskutoční 7., 8. a 9. septembra a jeho víťaza predstavia v pondelok 10. septembra. V prieskume sa budú ľudia rozhodovať medzi starostom bratislavskej mestskej časti Vajnory Jánom Mrvom a manažérkou Caroline Líškovou.

Caroline Líšková počas ohlásenia kandidatúry na... Foto: SITA, Brano Bibel
caroline líšková Caroline Líšková počas ohlásenia kandidatúry na post primátorky Bratislavy.

Podľa predsedu OĽANO Igora Matoviča obaja kandidáti by boli dobrými primátormi Bratislavy. „Myslíme si, že keď ľudia rozhodnú v primárnych voľbách, či tak, alebo onak, vždy to bude dobrá voľba,“ uviedol ďalej Matovič. „Racionálne sme sa dohodli, že primárne voľby vygenerujú silného kandidáta a budeme ho všetci vzájomne podporovať,“ doplnil Matovičove slová predseda KDH Alojz Hlina. Ako ďalej dodal, Bratislava potrebuje primátora, ktorý sa trošku zamyslí a povie, či sa naozaj developerom v tomto meste musí vyhovieť vo všetkom, čo si zmyslia.

Komunálne voľby budú 10. novembra

Na primátora Bratislavy bude opätovne kandidovať súčasný šéf samosprávy hlavného mesta Ivo Nesrovnal. Jeho vyzývateľmi budú architekt a hudobník Matúš Vallo, ktorý má podporu mimoparlamentných Spolu – občianska demokracia a Progresívne Slovensko. Kandidatúru na primátora hlavného mesta ohlásil aj bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, ktorý kandiduje ako nezávislý. Primátorom Bratislavy chce byť aj predseda mimoparlamentnej strany NAJ Viktor Béreš, spevák a podnikateľ Martin Jakubec, ktorý kandiduje ako občiansky kandidát a advokát Jaroslav Brada, ktorý je kandidátom iniciatívy .TERAZ v spolupráci so Stranou moderného Slovenska. Kandidovať ako nezávislý chce aj autor a organizátor Korunovačných slávností v Bratislave Miroslav Vetrík.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Ján Mrva #caroline líšková #komunálne voľby 2018