Rumun obiehanie nezvládol, takmer zabil dvoch Slovákov

Dvojica Slovákov sa v piatok popoludní druhýkrát narodila. V čase, keď sa po týždni v Bratislave vracali z práce domov do Vesteníc ich na obchvate Bánoviec nad Bebravou takmer zabil Rumun, ktorý obiehal kamión. Pre muža z Rumunska to bola, žiaľ, posledná jazda.

12.01.2019 11:30
Nehoda dopravná, auto, cesta, Foto: ,
Rumunský vodič obiehal kamión a asi dvadsať metrov pred ním došlo k čelno-bočnému nárazu.
debata (6)

Muž so ženou mali šťastie v tom, že vodič stihol včas zareagovať a keď videl, že sa na neho rúti osobné auto obiehajúce kamión, natlačil sa na zvodidlá a náraz, ktorý nasledoval, tak nebol čelný. „Rumunský vodič obiehal kamión a asi dvadsať metrov pred ním došlo nie k čelnému ale čelno-bočnému nárazu,“ povedal znalec z odboru cestnej dopravy Milan Holéci. Po náraze rumunský passat roztočilo a aj keď kamionista zúfalo brzdil, rotujúce auto zachytil a tlačil ešte asi dvadsať metrov pred sebou. Golf naopak odhodilo do zvodidiel. V čase nárazu sa tachometer na golfe, v ktorom sa viezli Slováci zasekol na 82 kilometrovej rýchlosti.

V mieste, kde Rumun obiehal, je povolená až... Foto: Pravda, Tatiana Michalková
Nehoda, dopravná, cesta, auto, bánovce V mieste, kde Rumun obiehal, je povolená až stokilometrová rýchlosť a predbiehanie je tu povolené.

V mieste, kde Rumun obiehal, je povolená až stokilometrová rýchlosť a predbiehanie je tu povolené. Napriek tomu však mnoho vodičov idúcich po obchvate hromží, že rozhľad v miestach, kde je prerušovaná čiara nie je dostatočný a naopak tam, kde by sa obiehať dalo, je plná čiara.

„Vodič passatu utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol,“ potvrdil trenčiansky policajný hovorca Pavol Kudlička. V prípade polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Dvojica, Slovákov mala šťastie v nešťastí, vyviazla len s ľahkými zraneniami.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #dopravná nehoda #Bánovce nad Bebravou