Expartner ženy, ktorá zomrela po útoku kyselinou, nebol polícii neznámy

Expartner Adriany (39), ktorá zomrela potom, ako na ňu neznámy páchateľ vylial pravdepodobne kyselinu, nebol polícii neznámy. Už v minulosti mal vážne opletačky so zákonom. Dokonca bol odsúdený za prípravu mafiánskej popravy, ktorá sa odohrala v roku 1999 v Dubnici nad Váhom a svojou brutalitou šokovala celé Slovensko.

14.04.2019 15:51
útok kyselinou, nové zámky Foto:
Adriana v sebe našla ešte tú silu, že si sama privolala záchranku a strhla si z tela oblečenie.
debata (53)

Podľa psychologičky Magdalény Krasulovej nesie takýto zločin známky toho, že páchateľ musel svoju obeť dobre poznať a musel s ňou mať spory. „Páchateľ musel prežívať veľmi intenzívne a negatívne emócie. Tie sú vždy vzťahové. Nevyskytujú sa vo vzťahu k človeku, s ktorým nič nemám, teda k cudziemu,“ myslí si psychologička. Jej slová potvrdzujú aj ľudia a mestskí policajti z Nových Zámkov, ktorí upokojovali obyvateľov mesta s tým, že v tomto prípade zrejme nešlo o náhodný útok. Priatelia Adriany vravia, že jediný, s kým mala spory, bol práve jej bývalý priateľ. Ten na ňu podľa zdroja blízkeho polícii dokonca podal trestné oznámenie.

Polícia zatiaľ neprezradila, či už tohto muža zadržala, respektíve, či po ňom pátra. Podľa našich informácií sa však už niekoľko dní doma nenachádza. „Policajti zabezpečujú nové dôkazy, kamerové záznamy a vypočúvajú ďalších svedkov,“ povedal hovorkyňa nitrianskej polície Renáta Čuháková.

Muž, s ktorým mala Adriana žiť 15 rokov a nedávno sa s ním rozísť, pochádza z Komárna, kde vlastní niekoľko firiem. V minulosti sedel približne päť rokov vo väzbe za účasť na plánovaní vraždy mafiánskeho bossa. Právoplatne ho odsúdili až oveľa neskôr na 6 rokov a 6 mesiacov. Vraždu vtedy pripravovali traja muži z konkurenčnej organizovanej skupiny. „Tento z Komárna bol jeden z nich, mal peniaze a celé to financoval,“ povedal náš zdroj. Adriana mala mať s týmto mužom vzťah, ale prednedávnom sa podľa ľudí rozišli. „Predtým sem chodieval často, ale už pár týždňov som ho tu nevidela,“ povedala suseda. Jednou z verzií, s ktorou polícia pracuje je podľa našich informácií aj tá, či si poliatie Adriany kyselinou nemohol objednať tento muž.

Strašný prípad sa odohral v piatok skoro ráno, päť minút po šiestej hodine. Adriana šla vyvenčiť psíka, keď na ňu medzi panelákom, kde bývala s dcérou a panelákom, kde bývala jej mama, zaútočil neznámy páchateľ a niečo jej vylial na tvár, ústa, líce, nos a ruku. Adriana v sebe našla ešte tú silu, že si sama privolala záchranku a strhla si z tela oblečenie. Nakoniec v nemocnici na následky útoku zomrela. Páchateľ je na úteku, pátrajú po ňom desiatky policajtov.

Na Slovensku sa už podobný prípad odohral raz a to v roku 2013. Vtedy zaútočil páchateľ na manželku zahraničného diplomata a jej advokátku v čase, keď dve ženy prichádzali k budove súdu v Bratislave. Pristúpil k nim muž a so slovami „kým si ešte krásna“ si najprv jednu zo žien odfotil a potom na ne vylial kyselinu. Jedna zo žien utrpela zranenie nohy a druhá tváre.


VIDEO: Zábery z miesta brutálneho útoku kyselinou v Nových Zámkoch.

Video

© Autorské práva vyhradené

53 debata chyba
Viac na túto tému: #Nové Zámky #útok kyselinou