V Richnave na staršiu ženu útočili deti, polícia obvinila 14-ročného chlapca z lúpeže

Na Spiši sa v stredu večer odohral brutálny útok detí vo veku 11 až 14 rokov na 60-ročnú ženu. Žena je v nemocnici a liečiť sa bude najmenej mesiac, polícia zadržala štyroch maloletých, jedného obvinila.

19.12.2019 10:36 , aktualizované: 16:59

Žena, ktorá sa stala terčom útoku

Video

Ako informovala košická krajská polícia, partia štyroch maloletých osôb brutálne napadla staršiu pani. Rýchlym zásahom polície boli všetky osoby bezprostredne po skutku zadržané.

Útok sa stal v Richnave v okrese Gelnica. Šesťdesiatročná žena prechádzala po moste ponad rieku Hornád, keď ju 13-ročný Erik napadol od chrbta. Žena spadla na zem a potom ju 14-ročný Jaroslav opäť sotil. Chytila sa zábradlia, chlapec jej však šliapol na ruku.

„Poškodená sa pustila a spadla z mosta z trojmetrovej výšky,“ opísala priebeh udalostí policajná krajská hovorkyňa Lenka Ivanová.

Jaroslav ešte niekoľkokrát skočil na ležiacu ženu, zobral jej mobilný telefón a veci, ktoré mala pri sebe.

Potom štyri deti vo veku 11 až 14 rokov ušli do blízkej osady. No vzápätí sa na miesto vrátili, aby skontrolovali, či niečo nezabudli.

No v tej chvíli ich už krompašskí policajti zadržali a eskortovali na útvar Policajného zboru. „Vec prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý 14-ročného Jaroslava obvinil z obzvlášť závažného zločinu lúpeže a spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie,“ doplnila Ivanová.

Ženu previezli do nemocnice v Krompachoch.

„Utrpela ťažké ublíženie na zdraví, hospitalizovaná je na jednotke intenzívnej starostlivosti na chirurgickom oddelení nemocnice v Krompachoch,“ povedala Martina Pavlíková, hovorkyňa skupiny Agel, ktorej členom je krompašská nemocnica.

Podľa informácií denníka Pravda má žena poranené vnútorné orgány a jej liečba sa odhaduje na viac ako 4 týždne.

„Stav ženy je stabilizovaný,“ dodala Pavlíková.

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #útok #polícia #spiš #Krompachy #Richnava