Lekárka na gelnickej pohotovosti ordinovala opitá

V pondelok došlo na políciu anonymné oznámenie, že v Gelnici na pohotovosti ordinuje lekárka pod vplyvom alkoholu.

17.03.2021 16:29
debata (13)

„Osoba bola na základe tohto oznámenia popoludní vyzvaná, aby sa podrobila dychovej skúške, ktorej výsledok bol pozitívny, a to 0,49 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,02 promile,“ povedala hovorkyňa krajského policajného riaditeľstva v Košiciach Lenka Ivanová.

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Ambulantnú pohotovostnú službu v Gelnici na Hlavnej 362/2 zabezpečuje podľa stránky e-vuc.sk poskytovateľ MUDr. Slávka Tomašková, s.r.o. Na tejto stránke je aj rozpis, kde sa uvádza, že služba je zabezpečená organizátorom. Konkrétne meno chýba. Na úvodnej stránke je uverejnené iba meno poskytovateľa.

Košický samosprávny kraj v zmysle zákona o zdravotnej starostlivosti ho musí zverejňovať. Za výkon ambulantnej pohotovostnej služby je však zodpovedný poskytovateľ zverejnený v rozpise. Podpisuje ho aj lekár samosprávneho kraja René Hako.

"Košický samosprávny kraj má informácie o tejto lekárke, ktorá ordinovala pod vplyvom alkoholu. No povolenie na prevádzkovanie Ambulantnej pohotovostnej služby vydáva ministerstvo zdravotníctva,“ hovorí Anna Terezková, hovorkyňa župy. Dodáva, že organizátor operatívne zabezpečil poskytovanie zdravotnej starostlivosti a počas krátkej prítomnosti danej lekárky na ambulancii pohotovostnej služby nebol ošetrený žiaden pacient.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #Gelnica #doktor