Do práce na Mestskom úrade v Nitre neprišla v utorok 39-ročná žena. Ráno sa neprebudila

"Všetkých na meste nás dnes hlboko zasiahla správa o nečakanom úmrtí našej kolegyne. Sme otrasení a zronení z jej náhleho odchodu," povedal hovorca mesta Tomáš Holúbek.

15.06.2021 17:52
nitra Foto:
Mesto Nitra
debata (139)

Okrem tohto stanoviska mesto žiadne ďalšie informácie k smutnej udalosti neposkytuje. Podľa našich informácií zomrela doma. Jednoducho sa ráno nezobudila. Správu o jej úmrtí sa dozvedeli na magistráte hneď ráno.

Podobne ako vo viacerých predchádzajúcich prípadoch, aj tento prípad začali niektorí spájať s očkovaním proti covidu. Zaočkovaná mala byť pritom len v pondelok.

Keďže ide o úmrtie bez zjavnej príčiny, bola v tomto prípade nariadená pitva. O stanovisko sme požiadali Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, pod ktorý spadajú aj súdnolekárske pracoviská.

Podľa jeho hovorkyne Eriky Kováčikovej už bola pitva vykonaná. „V uvedenom prípade boli indikované laboratórne vyšetrovacie metódy, na základe výsledkov ktorých bude Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou prípad konzultovať so Štátnym ústavom pre kontrolu liečiv. Následne Vám môže úrad poskytnúť stanovisko,“ povedala Kováčiková.

Magdaléna Jurkemíková, hovorkyňa Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv, však pre Pravdu povedala, že zatiaľ nemá takýto prípad nahlásený. „Pre nás je kľúčové stanovisko Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a výsledok pitvy. To zatiaľ nemáme,“ dodala Jurkemíková.

139 debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra