Dunaj vyplavil telo nezvestnej Terézie. Polícia hovorí o usmrtení

V blízkosti Lužného mosta mali na petržalskej strane rieky Dunaj v Bratislave spozorovať ženské telo bez známok života. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Pohotovostný pátrací tím a polícia potvrdili, že ide o nezvestnú 18-ročnú Teréziu.

01.02.2023 10:10 , aktualizované: 13:08
Terézia, nezvestná Foto:
debata (20)

Oznámenie bolo prijaté na linke 158 v stredu krátko po 9.00 h. „Policajti na mieste aktuálne vykonávajú potrebné úkony. Len čo to situácia umožní, k prípadu poskytneme bližšie informácie,“ priblížil policajný hovorca.

Polícia popoludní potvrdila nález tela. V tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. Na základe návrhu obhliadajúceho lekára bola nariadená pitva. „K totožnosti osoby sa bude možné oficiálne vyjadriť až po prijatí záverov z pitvy a výsledkov analýzy DNA,“ spresnil Szeiff.

Portál televízie Joj uviedol, že obhliadajúci lekár na mieste potvrdil, že nájdené telo patrí nezvestnej Terézii, ktorú bratislavskí policajti hľadali už niekoľko dní. Že má ísť o hľadanú dievčinu malo potvrdiť aj oblečenie a obuv. Telo mal nájsť náhodný okoloidúci, ktorý si tam bol ráno zabehať, informoval portál.

Priateľ nebohej Terézie informáciu potvrdil na svojom Instagrame. Zároveň poďakoval všetkým, ktorí pomohli pri jej hľadaní. „Vážte si ľudí okolo seba a starajte sa o nich, nikdy neviete, ako rýchlo ich môžete stratiť,“ uviedol.

Foto: nasimbadawy/instagram
nasimbadawy

Polícia od soboty pátrala po nezvestnej 18-ročnej Terézii M. pochádzajúcej z okresu Topoľčany. Naposledy bola videná na Starom moste v Bratislave. V priebehu utorka prehľadávali policajti viaceré lokality, a to najmä v blízkosti vodného toku rieky Dunaj. Teréziu videl jej priateľ naposledy na Osuského ulici v Bratislave 28. januára. Odvtedy o sebe nepodala správu.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #pátranie #úmrtie #Dunaj #zmiznutie