Nepriateľ zelene v Karlovej vsi? Bratislavskú mestskú časť trápi poškodzovanie stromov

Bratislavská Karlova Ves upozorňuje, že poškodzovanie stromov pokračuje. Obyvateľov vyzýva, aby boli všímavejší. Zároveň ich prosí, aby do zelene nijako nezasahovali, ale ponechali to odborníkov. Informuje o tom na sociálnej sieti.

16.04.2024 16:46
debata (2)

Štyri poškodené stromy eviduje samospráva na Baníkovej ulici, na svahu medzi Kuklovskou a Silvánskou ulicou má niekto soliť brezu. „Na Donnerovej niekto natrel kmeň stromu na bielo. Možno s dobrým úmyslom, keďže sa kôra stromu olupovala, čo je však pri tomto druhu jeho prirodzená vlastnosť,“ podotýka mestská časť.

Obyvateľov preto vyzýva, aby v prípade, že spozorujú akékoľvek ničenie zelene, kontaktovali oddelenie životného prostredia miestneho úradu alebo mestskú políciu. Taktiež ich prosí, aby nevykonávali zásahy do zelene, ale zásahy ponechali na odborníkov v oblasti starostlivosti o zeleň a dreviny.

Na neznámeho páchateľa, ktorý poškodzoval zdravé dreviny, upozorňovala mestská časť napríklad aj vlani v máji. Evidovala vtedy poškodenie kmeňa pagaštana, siedmich briez, lipy či borovice. Viacero otrávených stromov evidovala aj v minulosti.

Dlhé diely / Karlova Ves / Čítajte viac Bratislavskú Karlovu Ves sužujú nočné výbuchy. Prípadom sa už zaoberá polícia
2 debata chyba
Viac na túto tému: #strom #Karlova Ves