V Londýne sa našli tri podozrivé balíčky

Britská polícia skúma tri podozrivé balíčky, ktoré sa našli v utorok v dvoch budovách neďaleko medzinárodných letísk a na rušnej železničnej stanici v Londýne. Informovali o tom agentúry DPA a AP.

05.03.2019 19:50 , aktualizované: 23:22
Londýn, Heathrow, letisko, lietadlo Foto: ,
Jeden podozrivý balíček sa našiel v budove neďaleko medzinárodného letiska Heathrow.
debata (5)

Polícia uviedla, že balíčky zrejme obsahujú „malé improvizované výbušné zariadenia“ schopné po otvorení spôsobiť menší výbuch. Príslušníci protiteroristickej policajnej jednotky podľa príslušných úradov považujú tieto nálezy za prepojené.

Polícia zároveň vyzvala londýnske dopravné strediská, aby „boli ostražité a informovali políciu o všetkých podozrivých balíčkoch“. Polícia zatiaľ v spojitosti s týmito incidentmi nikoho nezadržala.

Jeden podozrivý balíček sa našiel v budove neďaleko medzinárodného letiska Heathrow. Po otvorení balíčka, ktorého časť sa zničila, budovu evakuovali. Úrady uviedli, že budova sa nenachádza priamo na letisku a na lety to vplyv nemalo.

Ďalší balík sa objavil neďaleko letiska London City a tretí v poštovom oddelení na železničnej stanici Waterloo, kde však balík policajti neotvorili. Podľa agentúry Reuters polícia prípady vyšetruje ako jeden trestný čin.

Na zásielkach obsahujúcich výbušné zariadenia, boli prilepené írske poštové známky. Informovala o tom spravodajská stanica Sky News, podľa ktorej prípad vyšetrujú príslušníci britskej protiteroristickej policajnej jednotky za asistencie írskej polície. „Najmenej dva balíčky mali írske poštové známky,“ napísala Sky News. Metropolitná polícia sa k medializovanej správe odmietla vyjadriť.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #výbušniny