Lukašenko popiera tvrdenia Moskvy: Teroristi utekali najprv do Bieloruska

Bieloruský prezident Alexander Lukašenko vyhlásil, že útočníci masakru v moskovskej koncertnej sále sa najskôr pokúsili utiecť do Bieloruska. Atentátnici podľa neho však zmenili plány pre kontrolné stanovištia.

26.03.2024 15:21
debata (66)
Len 15-ročný chlapec vyviedol množstvo ľudí z budovy plnej teroristov
Video

„Preto sa nemohli dostať do Bieloruska. Videli to. Preto sa otočili a išli na úsek ukrajinsko-ruskej hranice,“ cituje Lukašenka bieloruská tlačová agentúra BELTA. Popiera tým tvrdenia Moskvy, že útočníci utekali na Ukrajinu, pretože ich tam niekto čakal.

IS-K, Islamský štát, hrozba, plagát Islamistov Čítajte aj Pomstíme mučenie Tadžikov, zaútočíme opäť, vyhráža sa Islamský štát. Krivé obvinenia Ukrajiny ohrozujú Rusov

Útok teroristov na koncertnú sálu Crocus City Hall pri Moskve si v piatok 22. marca vyžiadal najmenej 139 obetí a 200 zranených. K útoku sa prihlásila džihádistická organizácia Islamský štát (IS).

rusko-teroristicky-utok-crocus-city-hall-moskva Čítajte viac Ukrajina ako obetný baránok? Kremeľ zvaľuje vinu za masaker na Kyjev, aby zakryl vlastné zlyhanie. Podozrivých mučili

Západné tajné služby a bezpečnostní experti považujú toto tvrdenie za dôveryhodné a predpokladajú, že za útokom stojí odnož Islamského štátu – Chorásán (IS-K).

Crocus City Hall po útoku zachvátil požiar.
Pohľad na miesto teroristického útoku na okraji...
+19Pohľad na miesto teroristického útoku na okraji...

Ruskí politici a propagandisti napriek tomu s atentátom bez predloženia akýchkoľvek dôkazov spájajú Ukrajinu.

66 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #bielorusko #Islamský štát #teroristický útok v Moskve