Strauss-Kahn je obeťou sprisahania, myslí si väčšina Francúzov

Väčšina Francúzov si myslí, že šéf Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominique Strauss-Kahn, ktorého chyžná newyorského hotela obvinila z pokusu o znásilnenie, je "obeťou sprisahania". Vyplýva to prieskumu zverejneného v stredu.

18.05.2011 10:48
Dominique Strauss-Kahn Foto:
Dominique Strauss-Kahn.
debata (2)

Na základe jeho výsledkov tento názor zastáva až 57 percent opýtaných, opak si myslí 32 percent a 11 percent na túto kauzu nemá vyhranený názor. Spomedzi stúpencov Socialistickej strany, za ktorú mal Strauss-Kahn podľa očakávaní kandidovať v budúcoročných prezidentských voľbách, si až 70 percent myslí, že ide o konšpiráciu proti jeho osobe. Prieskum uskutočnila agentúra CSA pre televíznu stanicu BFM TV, rozhlasovú stanicu RMC a noviny 20 Minutes.

Straussa-Kahna v nedeľu obvinili zo sexuálneho útoku, obmedzovania osobnej slobody a pokusu o znásilnenie. Politika zatkla polícia na palube lietadla spoločnosti Air France 10 minút predtým, ako malo opustiť Medzinárodné letisko Johna F. Kennedyho a odletieť do Paríža.

Incident sa mal odohrať v newyorskom hoteli Sofitel po tom, čo 32-ročná zamestnankyňa hotela vošla do izby šéfa MMF mysliac si, že je prázdna. Počas toho, ako pracovala, Strauss-Kahn vyšiel nahý zo sprchy a údajne ju sexuálne napadol. Žene sa však podarilo ujsť a personál hotela zalarmoval políciu. Podľa polície šéf MMF svoju izbu opustil náhlivo, pričom si v nej nechal mobilný telefón i osobné veci.

2 debata chyba