Chyžná, ktorú údajne napadol Strauss-Kahn, je zbožná moslimka

Tridsaťdvaročná chyžná, ktorú údajne sexuálne napadol šéf Medzinárodného menového fondu Dominique Strauss-Kahnom, je podľa amerického denníka The Daily zbožná moslimka. Kto bol muž, ktorý ju podľa americkej polície v sobotu v newyorskom hoteli Sofitel napadol, zistila až z televíznych správ.

18.05.2011 17:55
debata (7)

Právnik chyžnej hovorí, že situáciu ťažko znáša, má život hore nohami. „Nemôže ísť domov. Nemôže ísť do práce,“ uviedol právny zástupca Jeffrey Shapiro. Žena pochádza z Guiney, v Spojených štátoch pred siedmimi rokmi získala azyl. Je vdovou a žije v newyorskej mestskej časti Bronx s pätnásťročnou dcérou. Od vypuknutia aféry sa ukrýva na neznámom mieste.

„Je veľmi príjemná. Toto si nezaslúžia,“ povedala denníku The Daily jej susedka Rosa Andujarová. Chyžná, s ktorou sa vraj pravidelne rozprávala vo výťahu, podľa nej hovorí pravdu. „Musí to pre ňu byť strašné. Určite je vydesená,“ dodala Andujarová k prípadu.

Zvýšenú mediálnu pozornosť ľudia zo susedstva možnej obete sexuálneho útoku neznášajú dobre. Jeden z nich si na dvere nechal odkaz, aby mu novinári dali pokoj. „Ste všetci veľmi otravní,“ píše v odkaze.

Brat chyžnej v utorok stanici ABC News povedal, že mu sestra po sobotňajšom incidente volala z nemocnice. Lekári jej ošetrovali drobné zranenia, ktoré jej údajne šéf MMF spôsobil. „Bola úplne zničená,“ uviedol. Dodal, že jeho sestra je „dobrá moslimka“ a že nie je ženou, ktorá by „útočila na mužov“.

Shapiro Odmietol náznaky zo strany obhajoby, že chyžná mala so Straussom-Kahnom dobrovoľný styk. „Nejde o nič iné než o fyzický, sexuálny útok toho muža na túto mladú ženu,“ uviedol právnik.

Strauss-Kahn čelí obvineniu, že sa v sobotu vyrútil nahý z hotelovej kúpeľne na chyžnú. Potom ju zamkol v svojej izbe a okrem iného ju údajne nútil k orálnemu sexu. Chyžnej sa podarilo utiecť a informovať o prípade bezpečnostnú službu. Americká polícia o niekoľko hodín neskôr šéfa MMF zatkla na letisku Johna F. Kennedyho krátko pred odletom do Francúzska. Teraz je Strauss-Kahn vo väzbe.

7 debata chyba