Strauss-Kahn nie je žiadny násilník, tvrdí jeho bývalá milenka

Španielska spisovateľka Carmen Llerová Moraviová sa zastala bývalého šéfa Medzinárodného menového fondu Dominiqua Straussa-Kahna, ktorý je obvinený z pokusu o znásilnenie hotelovej chyžnej v USA.

20.05.2011 16:45
Dominique Strauss-Kahn Foto: ,
Strauss-Kahn počas pojednávania pred najvyšším súdom štátu New York.
debata (3)

Pripustila, že s ním mala intímny vzťah, ale zdôraznila, že v ňom nebolo žiadne násilie, pretože to nie je v jeho povahe. Proste len má rád sex, napísala Moraviová pre milánsky denník Corriere della Sera.

"Poznám Dominiqua Straussa-Kahna už roky. Nikdy som nebola jeho obeťou, ako niekto napísal. Nie je to žiadny temný alebo sadisticky primitívny človek, násilie nie je súčasťou jeho kultúry. Jednoducho má rád sex, a čo má byť? Niekedy možno vyjadriť telom viac než slovami, "cituje z listu agentúry APA.

„Neviem, čo sa v apartmáne hotela Sofitel odohralo. Velmi pravdepodobne to ale bol sex s obojstranným súhlasom, sexuálne násilie by som každopádne vylúčila,“ píše ďalej.

„Nechcem, aby sa Dominique Strauss-Kahn stal obetným baránkom akéhosi amerického, antieurópskeho a protifrancúzskeho puritánstva,“ zdôrazňuje 58-ročná vdova po svetoznámom talianskom spisovateľovi Albertovi Moraviovi, ktorý zomrel v roku 1990.

"Dúfam, že Strauss-Kahn nebude musieť zaplatiť za nevydanie Romana Polanského do USA, alebo za špinavé hry politických alebo ekonomických mocných. Len dúfam, že bude môcť čoskoro svoju nevinu dokázať a bude opäť slobodným a usmievavým človekom, ako som ho pred niekoľkými dňami videla, "uzatvára spisovateľka, ktorá pochádza zo španielskej Pamplony.

Polanski, francúzsky, predtým americký svetoznámy režisér poľského pôvodu, bol zatknutý vo Švajčiarsku na americký zatykač kvôli dávnemu prípadu sexu s neplnoletou pri obojstrannom súhlase. Švajčiarsko ho nakoniec do USA nevydalo.

Moraviová vydala v roku 2005 v Taliansku erotickú knihu s názvom Gas­ton. Opisuje v nej sadistickú lásku medzi mužom Gastonom a ženou Ninou, v ktorej literárni kritici vtedy identifikovali Moraviovú. Gaston je druhé meno Dominiqua Straussa-Kahna, pripomína APA.

3 debata chyba