Letné prázdniny potrvajú do 5. septembra

Žiaci základných a stredných škôl si onedlho vydýchnu a začnú si po 30. júni užívať dvojmesačné letné prázdniny, ktoré potrvajú až do 5. septembra.

06.06.2005 15:39
debata

V tomto školskom roku si popri rôznych štátnych sviatkov užili celkovo 19 prázdninových dní. Podľa nového pokynu rezortu školstva ich v školskom roku 2005/2006 čaká o dva dni voľna navyše.

Po letných prázdninách sa vrátia do školských lavíc 5. septembra. Potom sa však už môžu tešiť na jesenné prázdniny, ktoré sa pre všetky kraje začnú v piatok 28. októbra, pričom sa skončia 1. novembra. Vianočné prázdniny budú už tradične od 23. decembra a potrvajú do 2. januára 2006. Späť v školách budú žiaci teda už 3. januára. Polročné prázdniny pripadnú podľa rezortu školstva na piatok 3. februára. Už 20. februára však začínajú pre žiakov Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja jarné prázdniny, ktoré potrvajú týždeň. Následne budú oddychovať školáci z Prešovského a Košického regiónu a ako poslední z Banskobystric­kého, Trenčianskeho a Žilinského. Veľkonočné prázdniny sa začnú 13. apríla a potrvajú do 18. apríla.

debata chyba