Dvaja Česi leteli z Larnaky iným lietadlom

Na palube cyperského lietadla z Larnaky do Prahy, ktoré sa zrútilo neďaleko Atén, veľmi pravdepodobne neboli žiadni občania Českej republiky. Potvrdzujú to výroky českého premiéra Jiřího Paroubka, ministerstva zahraničných vecí ČR a Českej správy letísk.

14.08.2005 19:05
debata

O šťastí môžu hovoriť dvaja českí občania, klienti cestovnej kancelárie Sunny Days, ktorí asi o dve hodiny neskôr cestovali z Larnaky do Prahy iným lietadlom. Na letisku v Prahe-Ruzyni čakala na manžela a syna Judita Miketová. Mylne sa domnievala, že mali priletieť práve osudným letom ZU 0522 Larnaka-Praha o 13:10 SELČ. Neskôr sa svojich blízkych dočkala.

Nejako som tomu nemohla uveriť. Šiesty zmysel mi hovoril, že to bude v poriadku. Neviem prečo. Chcela som vidieť zoznam cestujúcich, ale oni ho nemali, tak som tomu neverila, uviedla dojatá žena pre TV Nova.

Vedenie pražského letiska zaistilo v príletovej hale štyroch psychológov. Ich pomoc ale nikto nevyhľadal a na letisku nie sú žiadni príbuzní, ktorí by čakali na niekoho z cyperskej Larnaky.

debata chyba