Tragédia v Maďarsku: Štyroch príbuzných zabil muž mačetou

Maďarská protiteroristická jednotka zatkla útočníka, ktorý sečnou zbraňou zabil štyroch členov svojej rodiny a ďalších ľudí vážne zranil. Zadržaným je 24-ročný Jutas Csanád Horváth, ktorý pri incidente utrpel vážne zranenia, no nie je v ohrození života.

06.04.2012 12:05 , aktualizované: 14:14
Maďarsko, kukláči Foto: ,
Členovia maďarskej protiteroristickej policajnej jednotky vnikajú do záhrady v susedstve rodinného domu, kde 24-ročný muž zavraždil štyroch rodinných príslušníkov.
debata (22)

Príslušníci protiteroristického tímu ho chytili v bažinatej oblasti neďaleko dediny Kulcs 60 kilometrov južne od Budapešti. Do akcie bolo zapojených 135 policajtov, počas pátracej akcie nasadili aj helikoptéru.

V dedine predtým mladík napadol svojich príbuzných. Jeho vyčíňanie neprežili starí rodičia, otec a brat. Útočník zároveň zranil svoju matku a sestru. Potom sa aj s vražedným predmetom, ktorým bol podľa nepotvrdených správ meč, vydal von. Na ulici poranil ďalšieho svojho príbuzného.

„Obete mali na tele niekoľko rán spôsobených sečným predmetom, išlo o brutálny útok, to je všetko, čo môžem povedať,“ citovala agentúra Reuters policajného hovorcu. Mladý muž svojich príbuzných zrejme napadol veľkou mačetou, dodal hovorca.

Čo útočníka k činu viedlo, nie je jasné. Zranení sú v nemocnici a nie sú zatiaľ v natoľko dobrom stave, aby ich mohli vypočuť policajti.

Obyvatelia dediny Kulcs sú v šoku. „Nikdy by sme si nemysleli, že niečo také sa stane v tak kľudnej dedinke,“ povedal agentúre Reuters muž, ktorý býva neďaleko útočníka. „Keby som vyšiel z domu o dve minúty skôr, mohol zmasakrovať mňa,“ dodal.

22 debata chyba