Nemecká a česká polícia rozbila gang výrobcov pervitínu

Nemecká a česká polícia rozbila medzinárodný gang výrobcov pervitínu. Pôsobil v Prahe a Lipsku. Vo štvrtok to v tlačovej správe oznámil Spolkový kriminálny úrad (BKA), ktorý cituje portál iDNES.cz.

13.11.2014 12:20
debata

V Nemecku bolo zadržaných sedem ľudí, mali pri sebe 2,9 tony chlorefedrínu, z ktorého by bolo možné vyrobiť 2,3 tony drogy. Jej hodnota na čiernom trhu by bola zhruba 184 miliónov eur.

BKA skupinu sledoval niekoľko mesiacov. Na začiatku novembra proti gangu za pomoci českých orgánov zasiahol v Lipsku a Prahe. Nemeckí vyšetrovatelia prehľadali počas štyroch dní od 5. novembra 19 bytov a obchodov, kde našli okrem látok na výrobu pervitínu 600 tisíc eur v hotovosti, strelné zbrane, falošné doklady totožnosti a desiatky mobilných telefónov. Vodcom skupiny bol tridsaťdvaročný nemecký lekárnik.

Desať kilogramov chlorefedrínu mal gang podľa BKA pripravených na vývoz do Českej republiky. Česká polícia podľa BKA zasahovala 8. novembra v Prahe a zatkla ďalších sedem ľudí. Riaditeľ Národnej protidrogovej centrály Jakub Frydrych zásah potvrdil. Bližšie informácie plánuje česká polícia zverejniť na piatkovej tlačovej konferencii.

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Nemecko #pervitín #drogový gang