Detí s menom George v Británii ubúda, môže za to kráľovský syn

Kráľovský potomok britského princa Williama a jeho manželky Kate je údajne zodpovedný za to, že klesá počet rodičov, ktorí práve toto meno vyberajú pre svojich synov, napísal spravodajský server The Times.

01.12.2014 11:45
debata (1)

V júni 2013 bol George favoritom rodičov. Prišiel júl, narodilo sa najočakávanejšie bábätko britskej monarchie, a jeho meno sa prudko prepadlo nadol v rebríčku popularity a počas tohto roka ďalej klesalo.

Podľa Sarah Redshawovej, šéfredaktorky webovej stránky BabyCentre, ktorá zostavuje každoročný prehľad obľuby detských mien, si novopečení rodičia neželajú dostať sa pod tlak vyplývajúci z toho, že sa ich dieťa bude volať rovnako ako malý princ.

„Kate a William budia veľa pozornosti a rodičia nechcú, aby sa ich stále niekto pýtal, či svoje dieťa pomenovali podľa princa Georga,“ uviedla Redshawová. „A teraz je na ceste ďalší kráľovský potomok,“ dodala.

Ženy v kráľovskej rodine si v tabuľke zostavenej na základe 56-tisíc mien novo narodených detí vedú podstatne lepšie. S výnimkou Pippy, ktorá sa prepadla o 15 miest, si Elizabeth, Catherine i Zara polepšili. Avšak najčastejším dievčenskom menom tohto roka je Sophia, ktorá postúpila o dve priečky a zo špice rebríčka vytlačila Oliviu.

Rodia sa Muhammadovia a Maryamy

U chlapcov je najčastejším tohtoročným menom Muhammad vo všetkých podobách pravopisu, ktorý na druhú priečku odsunul Olivera. Tabuľka ukazuje všeobecný vzostup arabských mien. Muhammad sa v nej tento rok dostal na špicu cez 27 priečok a ďalší arabskí favoriti, vrátane Omara, Aliho a Ibrahima, sa dostali do prvej stovky.

Na zozname dievčenských mien sa prvýkrát presadila Nur, ktorá vyskočila na 29. priečku a Maryam vystúpila o 59 miest na 35. priečku.

Návrat ale oslavujú aj mená, ktoré boli obľúbené v 70. rokoch – Emma je devätnásta, Sarah päťdesiata prvá a Mária je na 81. priečke.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #princ George #mená #bábätká