Bomba na moste v Káhire usmrtila policajta

Egyptskou Káhirou v nedeľu otriasol výbuch bomby na moste cez rieku Níl, pri ktorom podľa zdrojov z bezpečnostných síl zahynul jeden policajt a ďalšie tri osoby utrpeli zranenia. Silná explózia v blízkosti luxusnej štvrte Zamálik po sebe zanechala kráter na vozovke, nie je však zatiaľ jasné, či bola nálož nastražená priamo na mieste alebo sa nachádzala v niektorom z prechádzajúcich vozidiel.

05.04.2015 14:51
debata

Podľa nemenovaných zdrojov zranenia utrpeli dvaja policajti a jeden civilista. Udalosť je pritom považovaná za ďalší útok namierený proti polícii v Káhire po tom, ako v sobotu vybuchli dve bomby pri policajnej stanici v obytnej štvrti Imbába. Sobotňajší útok si nevyžiadal žiadne obete na životoch.

Egypt v posledných rokoch čelí vlne útokov proti bezpečnostným silám, pri ktorých zahynulo už niekoľko stoviek vojakov a policajtov. Väčšina z nich sa odohrala v strategicky dôležitom regióne Sinajského polostrova, bomby však čoraz častejšie vybuchujú aj v Káhire a iných mestách krajiny.

Útoky sú na vzostupe od zosadenia proislamského prezidenta Muhammada Mursího armádou v roku 2013, ktoré sprevádzali masové protesty.

debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Egypt #bomba #Káhira