Francúzska polícia pokračuje v raziách

Francúzska polícia v rámci protiteroristickej operácie po útokoch v Paríži uskutočnila v noci z pondelka na utorok 128 razií. Oznámil to minister vnútra Bernard Cazeneuve.

17.11.2015 10:25
Francúzsko, polícia Foto: ,
Francúzska polícia zabezpečuje oblasť pri bytovom komplexe počas razie v okolí Neudorfu.
debata (3)

V noci na pondelok bezpečnostné jednotky urobili 168 domových prehliadok, pri ktorých zadržali 23 ľudí a našli 31 zbraní.

Cazeneuve zatiaľ bližšie podrobnosti neoznámil. Uviedol len, že razie sa konajú na základe podmienok, ktoré umožňuje výnimočný stav. Ten na území Francúzska v piatok v noci ešte počas teroristických útokov v Paríži vyhlásil francúzsky prezident François Hollande, ktorý chce, aby parlament platnosť mimoriadneho opatrenia predĺžil na tri mesiace.

Cazeneuve už v pondelok povedal, že rozsiahle záťahy proti podozrivým islamským radikálom, pašerákom zbraní či iným osobám, ktoré broja proti hodnotám republiky, budú pokračovať a že doterajšie akcie sú ešte len začiatkom. Varoval tiež, že odpoveď Francúzska na teroristické útoky, pri ktorých zahynulo najmenej 129 ľudí a ďalších 350 utrpelo zranenia, bude totálna a nekompromisná.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #razia #Islamský štát #teroristické útoky #útoky v Paríži