Turecké lietadlo kvôli bombovej hrozbe núdzovo pristálo v Kanade

Lietadlo tureckej leteckej spoločnosti Turkish Airlines s 256 ľuďmi na palube v nedeľu muselo kvôli bombovej hrozbe núdzovo pristáť v kanadskom Halifaxe. Stroj letiaci z New Yorku do Istanbulu podľa oznámenia letisko pristál bez problémov a policajti začali s pomocou špeciálnych psov pátrať po možných výbušninách.

22.11.2015 09:06
debata (3)

Kanadská polícia na Twitteri uviedla, že sa k podrobnostiam bombovej hrozby nebude vyjadrovať. Uviedla len, že sa snaží identifikovať osobu alebo osoby, ktoré sú za to zodpovedné.

Po atentátoch spáchaných 13. novembra v Paríži, ktoré si vyžiadali 130 mŕtvych a na 350 zranených, sa vo svete zvýšili obavy z ďalších teroristických útokov. Tento týždeň sa objavilo už niekoľko prípadov, keď niekto hrozil, že je v lietadle ukrytá výbušnina.

V utorok museli v USA kvôli anonymnej telefonickej hrozbe z bezpečnostných dôvodov neplánovane pristáť dve lietadlá francúzskej spoločnosti Air France letiace do Francúzska. Vo štvrtok potom jeden pasažier zrejme pod vplyvom alkoholu prinútil neplánovane pristáť v Burgase lietadlo Airbus A320–232 mieriace so 161 cestujúcimi z Varšavy do egyptskej Hurgady.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #Turecko #Kanada #bombová hrozba