Šéf ruskej diplomacie Lavrov sa stretne s tureckým náprotivkom

Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov oznámil, že sa v najbližších dňoch stretne so svojim tureckým náprotivkom Mevlütom Çavuşogluom na zasadnutí Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) v srbskej metropole Belehrade. Informovala o tom agentúra AFP.

02.12.2015 12:32
debata (5)

Po prudkom ochladení rusko-tureckých vzťahov po zostrelení ruského bombardéra tureckou stíhačkou na turecko-sýrskej hranici Moskva doteraz odmietala komunikovať s Ankarou na vysokej úrovni.

„Turecká strana trvá na stretnutí medzi štyrmi očami s ministrom zahraničia,“ povedal Lavrov na tlačovej konferencii v cyperskej metropole Nikózii, kde sa stretol s šéfom cyperskej diplomacie Ioannisom Kasulidisom. „Vypočujeme si, čo má pán Cavuşoglu na srdci,“ dodal Lavrov.

Výročné zasadnutie ministrov zahraničia krajín OBSE sa koná v srbskej metropole 3. a 4. decembra. Zatiaľ nie je jasné, v ktorom z týchto dní sa Lavrov s Çavuşogluom stretnú.

Rusko sa po leteckom incidente, pri ktorom zahynul jeden z dvoch ruských pilotov, rozhodlo potrestať Turecko najmä sériou ekonomických sankcií. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v utorok vyhlásil, že Ankara nebude na protiturecké sankcie recipročne reagovať.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Turecko #Lavrov #OBSE