Ruské námorníctvo zaútočilo na IS v Sýrii

Ruské námorníctvo štyrmi strelami s plochou dráhou letu, odpálenými z plavidiel v Stredomorí, zaútočilo na bojovníkov teroristickej organizácie Islamský štát (IS) v Sýrii. Oznámilo to ruské ministerstvo obrany. Dodalo, že o ruskej operácii bolo vopred informované velenie USA, Turecka a Izraela.

31.05.2017 09:50
debata (48)

O úspešnej operácii ešte v utorok neskoro večer informoval prezidenta Vladimira Putina minister obrany Sergej Šojgu, uviedol Putinov hovorca.

Štyri strely typu Kaliber odpálila fregata Admiral Essen a ponorka Krasnodar, plaviaca sa vo východnom Stredomorí. Ponorka podľa ministerstva odpaľovala strely ponorená. Cieľom boli kryty IS so zoskupením živej sily a ťažkých zbraní východne od historického mesta Palmýra.

„Úspešné splnenie stanovenej úlohy potvrdilo vysokú bojovú pripravenosť vojenského námorníctva (…). Ruská flotila predviedla schopnosť úspešne udrieť vysoko presnými zbraňami v najkratšej dobe po vydaní rozkazu,“ uviedlo ministerstvo.

Rusko sa zapojilo do bojov v Sýrii predvlani na jeseň poskytnutím vzdušnej podpory silám prezidenta Bašára Asada, svojmu spojencovi v Damasku. Na sýrskom bojisku tiež predviedlo technické možnosti svojich zbraní a schopnosť úderu strelami Kaliber odpálenými zo Stredozemného a Kaspického mora.

48 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Sýria #IS