V budove rádia v Holandsku zadržiaval ozbrojenec rukojemníčku

Muž ozbrojený nožom držal ženu ako rukojemníčku v budove rozhlasovej stanice 3FM v holandskom meste Hilversum.

17.08.2017 12:40
debata (2)

Polícii sa muža zhruba po hodine a pol podarilo zadržať, žena je v starostlivosti záchranárov, informoval denník De Telegraaf.

Incident sa odohral v meste Hilversume, ktoré leží asi 20 kilometrov juhovýchodne od Amsterdamu. Podľa holandskej tlače muž ozbrojený nožom najprv ohrozoval ženu na ulici pred budovou, neskôr ju donútil, aby s ním do domu vošla.

Žena je podľa denníka De Telegraaf zamestnankyňu rádia. Či sa s mužom, ktorý ju napadol, pozná, nie je jasné. Recepčná budovy serveru NOS povedala, že muž hovoril lámanou holandčinou a chcel hovoriť s niekým zo CNN.

Policajti budovu rádia obkľúčili a vyslali do nej vyjednávača. Zhruba okolo 9:30 SELČ sa im ale podarilo muža zadržať a ženu oslobodiť. Žena je v starostlivosti zdravotníkov, podľa prvotných informácií ale nie je zranená.

Hudobná stanica 3FM, ktorá je súčasťou verejnoprávneho holandského rozhlasu NOP, svoje vysielanie po celú dobu zadržiavanie rukojemníčky neprerušila.

Incident sa odohral krátko po tom, čo stanicu v stredu zrejme pre lepšiu ponuku opustil jeden z najpopulárnejších moderátorov DJ Giel Beelen, ktorý sa z vysielania 3FM poslucháčom hlásil 19 rokov, informovala agentúra Reuters. Či s tým udalosť nejako súvisí, nie je jasné.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Holandsko #rukojemníčka #Hilversum #Rádio 3FM