Hlavný stratég Bieleho domu Steve Bannon končí vo svojej funkcii

Hlavný stratég Bieleho domu Steve Bannon končí vo svojej funkcii. Dohodol sa na tom so šéfom personálu Johnom Kellym.

18.08.2017 19:25 , aktualizované: 19.08.2017 08:37
debata (39)

Povedala to hovorkyňa Bieleho domu Sarah Huckabee Sandersová. Informovala o tom agentúra Reuters. Bannon je považovaný mnohými za problematického politika s extrémne pravicovými názormi. Za nomináciu za hlavného stratéga bol americký prezident Donald Trump dôrazne kritizovaný.

„Personálny šéf Bieleho domu John Kelly a Steve Bannon sa dohodli, že Bannon opustí funkciu,“ povedala Sandersová vo vyhlásení. „Sme vďační za prácu, ktorú urobil, a želáme mu to najlepšie,“ pokračovala.

„Opúšťam Biely dom a budem bojovať za prezidenta Donalda Trumpa proti jeho oponentom,“ povedal Bannon niekoľko hodín po odchode z Bieleho domu. Steve Bannon sa vrátil do vedenia spravodajského webu Breitbart News, ktorý bol pod jeho vedením známy ako veľmi antiimigrantský a nacionalistický.

Reuters s odkazom na nemenovaný zdroj, ktorý sa zaoberal prípadom, povedal, že Bannon dostal možnosť odstúpiť s podmienkami, ktoré určil. „V posledných týždňoch sa prezident dostal ku konečnému rozhodnutiu,“ uviedol zdroj, pričom Bannon dostal možnosť dobrovoľne odstúpiť, ale administratíva vedela, že ho nakoniec bude musieť prepustiť.

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump #Steve Bannon