V Londýne narazilo auto do chodcov, incident vyšetrujú napokon ako dopravnú nehodu

11 ľudí bolo zranených po tom, čo auto nabehlo do skupiny ľudí neďaleko Prírodopisného múzea.

07.10.2017 16:27 , aktualizované: 21:25
debata (20)

Väčšinou ide o poranenia nôh a hlavy. Deväť ľudí je v nemocničnom ošetrení, informovali londýnski záchranári.

Polícia incident podľa najnovších informácií nespája s terorizmom a vyšetruje ho ako dopravnú nehodu. Svoje stanovisko tak zmenila už druhýkrát.

K incidentu na ulici Exhibition Road v londýnskej štvrti South Kensington došlo krátko po 14:20 miestneho času (15:20 SELČ).

Rozporuplné vyhlásenie polície, ktorá najprv oznámila, že udalosť nespája s terorizmom, avšak neskôr uviedla, že tento variant ešte úplne nevylučuje. Neskôr nakoniec dala verejnosti na vedomie, že sa vec vyšetruje ako dopravná nehoda.

Hovorca metropolitnej polície povedal, že „policajti sú na mieste a aj londýnska ambulančná služba bola povolaná. Na scéne bol zatknutý muž.“

Ten podľa svedkyne pri zatýkaní vyzeral, že je na seba hrdý a smial sa.

Exhibition Road je oblasť hojne navštevovaná turistami. Okrem Prírodopisného múzea sa tam nachádzajú dve ďalšie múzeá, Múzeum Viktórie a Alberta a Múzeum vied, niektoré univerzitné objekty a reštaurácie a bary, ktoré polícia okrem múzeí tiež evakuovala.

V Británii platí druhý najvyšší stupeň ohrozenia, ktorý znamená veľkú pravdepodobnosť útoku militantných osôb.

V britskej metropole bolo tento rok spáchaných už päť útokov, z toho tri autom. V marci vodič auta narazil na chodníku pri Westminsterskom moste a zabil štyroch ľudí. Potom ešte pri blízkom parlamente dobodal na smrť policajta.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #Veľká Británia #dopravná nehoda