V Indii zomrelo pri explózii v elektrárni 22 ľudí, 60 je zranených

V len nedávno otvorenej časti elektrárne vybuchlo potrubie, ktorým sa odvádza popol z horiaceho uhlia.

01.11.2017 17:47 , aktualizované: 02.11.2017 07:43
india, zraneni, vybuch, ambulancia Foto:
Medzi zranenými pri výbuchu v uhoľnej elektrárni v meste Unčahar v severoindickom štáte Uttarpradéš je najmenej desať osôb vo vážnom stave.
debata

Najmenej 22 ľudí v stredu zahynulo a ďalších 60 bolo zranených pri výbuchu v tepelnej elektrárni v meste Unčahar v indickom štáte Uttarpradéš. Počet obetí môže podľa miestnych predstaviteľov ešte stúpať, keďže viacero ľudí je vážne zranených.

V len nedávno otvorenej časti elektrárne vybuchlo potrubie, ktorým sa odvádza popol z horiaceho uhlia, pričom vriaci popol zasiahol desiatky pracovníkov elektrárne. Zatiaľ sa nevie, koľko pracovníkov sa v čase nešťastia v elektrárni nachádzalo. Svedkovia uviedli, že výbuch bol obrovský a z elektrárne následne stúpal hustý dym.

Podľa hovorcu spoločnosti NTPC, ktorá elektráreň v meste Unčahar prevádzkuje, sa v jednotke číslo šesť ozval „náhly, nezvyklý zvuk“.

Medzi zranenými je najmenej desať osôb vo vážnom stave. Nie je vylúčené, že bilancia obetí naďalej porastie. Elektráreň, ktorá dodáva energiu do deviatich štátov vrátane Uttarpradéšu, bola po nešťastí čiastočne uzavretá.

debata chyba
Viac na túto tému: #elektráreň #výbuch #India