Niečo za niečo v podaní Rusov: Zrušia opatrenia proti médiám, ak tak urobia aj USA

Rusko je pripravené odvolať opatrenia proti americkým médiám zaradeným na takzvaný zoznam zahraničných agentov, ak rovnaký krok v prospech ruských médií urobia Spojené štáty. V rozhovore s ruskou spravodajskou stanicou RBC TV to vyhlásila predsedníčka hornej komory ruského parlamentu Valentina Matvijenková.

11.12.2017 11:05
debata (6)

„Keď Spojené štáty opatrenia stiahnu, potom my urobíme to isté,“ povedala predsedníčka Rady federácie Matvijenková. Dodala, že bola sklamaná, keď sa Rusko muselo k odvete uchýliť.

Americké ministerstvo spravodlivosti prinútilo ruskú spravodajskú stanicu Russia Today (RT), aby svoju pobočku v USA zaregistrovala ako zahraničného agenta. Opatrenie je reakciou na údajné šírenie dezinformačnej propagandy a na snahu Moskvy ovplyvniť minuloročné prezidentské voľby v USA.

Ruskí poslanci v reakcii na americký krok odpovedali zriadením vlastného zoznamu zahraničných agentov, kam zaradili okrem iného rozhlasové stanice Hlas Ameriky a Rádio Sloboda (Rádio Slobodná Európa) finančne podporované americkou vládou.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA #médiá