V budove burzy v Jakarte sa zrútilo poschodie, 75 ľudí je zranených

Najmenej 75 ľudí utrpelo zranenia, keď sa dnes v budove burzy v indonézskej metropole v Jakarte zrútilo poschodie. S odvolaním sa na políciu o tom informujú zahraničné agentúry. Príčiny nešťastia, ktoré se stalo okolo poludnia miestneho času (06:00 SEČ), zatiaľ nie sú známe. Burza prerušila prevádzku, predpoludňajšie obchodovanie ale pokračovalo podľa plánu.

15.01.2018 12:22
Indonézia, poschodie, zrútenie, nešťastie, zranení Foto: ,
V budove burzy v Jakarte sa zrútilo poschodie.
debata

Podľa médií sa prepadla spojovacia chodba nad vstupnou halou, ktorú zasypali mohutné kusy betónu a ďalšie trosky. Medzi zranenými je podľa spravodajského serveru BBC mnoho univerzitných študentov, ktorí boli v čase nešťastia v budove na exkurzii.

Budova indonézskej burzy se v septembri 2000 stala terčom pumového útoku zo strany miestnych islamistov. Polícia ale vylúčila, že dnešné zrútenie poschodia v objekte, kde sú i kancelárie miestnej pobočky Svetovej banky a Medzinárodnej finančnej korporácie (IFC), spôsobil výbuch bomby.

Agentúra Reuters v súvislosti s nešťastím uviedla, že pri stavbe budov v Indonézii se často nedodržujú bezpečnostné predpisy.

debata chyba
Viac na túto tému: #zranení #burza #Jakarta #zrútenie budovy