V snehom zasypanej Moskve sa množia útoky na cestárov, občanom prekáža práca v noci

Moskovská polícia vyšetruje útoky obyvateľov mesta na posádky mechanizmov na odpratávanie snehu, ktorého v Moskve v posledných dňoch pribudli desiatky centimetrov.

06.02.2018 10:04
Rusko, zima, Moskva, sneženie Foto:
Snežný pluh čistí ulicu v Moskve.
debata (16)

Ako vo vysielaní rozhlasovej stanice Vesti FM uviedol námestník moskovského primátora Piotr Biriukov, Moskovčanom prekáža, že odhŕňacie autá upratujú a odvážajú sneh z ulíc a dvorov aj v noci a hádžu do nich nielen vajcia a iné potraviny, ale došlo aj k prípadom, keď na kabínu vodiča strieľali z tzv. traumatickej pištole. „Takýchto prípadov je pomerne veľa,“ spresnil.

Podľa Biriukova sa sneh z ulíc a dvorov Moskvy, odkedy nasnežilo, odpratáva nepretržite. Podieľa sa na tom 16 200 kusov techniky a asi 72-tisíc ľudí, ktorí majú za úlohu starať sa o plochu s rozlohou 170 miliónov metrov štvorcových a osem milión metrov štvorcových striech.

Biriukov uviedol, že pri asi 45 centimetroch snehu, ktorý v Moskve za posledné dni napadol, ide o masu asi 80 miliónov kubických metrov snehu. Tú treba „presunúť, naložiť a odviezť“. Podľa jeho slov zamestnanci moskovských technických služieb teraz pracujú v extrémnych podmienkach.

Agentúra Interfax s odvolaním sa na meteorologickú službu informovala, že za uplynulé dva dni v Moskve zaznamenali mimoriadne výdatné sneženie – napadlo totiž 122 percent množstva obvyklého pre celý mesiac február. Vo februári v Moskve spadne v priemere 36 milimetrov zrážok.

Moskvu zasypala nevídaná masa snehu.
Moskvu zasypala nevídaná masa snehu.
+2Moskvu zasypala nevídaná masa snehu.
16 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Moskva #sneh #odhŕňač