Streľba v sídle YouTube: Identifikovali strelkyňu, tá YouTube kritizovala

Ženu, ktorá v utorok v sídle spoločnosti YouTube v americkom štáte Kalifornia postrelila troch ľudí a následne spáchala samovraždu, identifikovala polícia ako bojovníčku za práva zvierat Nasim Aghdamovú z juhu Kalifornie. Informovala o tom v stredu spravodajská televízia Sky News.

03.04.2018 22:51 , aktualizované: 04.04.2018 08:13
CALIFORNIA-YOUTUBE/SHOOTING Foto:
Polícia pred sídlom spoločnosti Youtube.
debata (6)

Aghdamová (†39) mala na YouTube niekoľko kanálov, avšak na adresu servera na zdieľanie videí sa vyjadrovala kriticky najmä v súvislosti s jeho údajnou nerovnosťou príležitostí, ktorej sú jednotliví prispievatelia vystavení.

Žena je mŕtva. Policajti našli jej telo potom, čo zrejme spáchala samovraždu, oznámil médiám šéf miestnej polície. Stav jedného zo zranených je kritický. Práve muž, ktorý pri streľbe utrpel najťažšie zranenia, bol médiami označený za životného partnera alebo priateľa podozrivej strelkyne. Policajti zatiaľ stále prehľadávajú centrálu firmy a pátrajú po možnom komplicovi.

Polícia v utorok popoludní tamojšieho času (po 22:00 SELČ) uzavrela okolie komplexu v meste San Bruno a vyzvala ľudí, aby sa k miestu nepribližovali. Na miesto prišli desiatky policajných vozidiel a množstvo sanitiek.

Podľa niektorých zamestnancov bola vnútri budovy počuť najmenej desiatka výstrelov. Veľkú časť ľudí polícia evakuovala.

Šéf miestnej polície Ed Barberini uviedol, že počas prehľadávania komplexu objavili policajti telo mŕtvej ženy, ktorá zrejme spáchala samovraždu. Podľa Barberiniho ide zrejme o strelkyňu.

Svedok citovaný televíziou CBS News opísal, že streľba sa začala priamo vo vnútri sídla najväčšieho svetového videoportálu pri narodeninovej oslave a že videl najmenej troch zranených.

„Keď som bol pri svojom stole, počul som výstrely a videl ľudí utekať. Teraz som zabarikádovaný v miestnosti so spolupracovníkmi,“ napísal na Twitter jeden zo zamestnancov Vadim Lavrusik. O štvrť hodiny neskôr dodal, že už boli s kolegami evakuovaní.

Sanitky previezli zranených do dvoch neďalekých nemocníc. Obeťami streľby sú 32-ročná žena, ktorá je vo vážnom stave; 27-ročná žena, ktorej stav je uspokojivý, a 36-ročný muž, ktorého stav je kritický, uviedol hovorca Zuckerbergovej sanfranciskej všeobecnej nemocnice, kam boli zranení po streľbe prevezení.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #YouTube