Putin: Sme príliš veľkí, aby sme bolí izolovaní

Úsilie západných krajín o izoláciu Ruska zlyhalo a bolo vopred odsúdené na neúspech vzhľadom na jeho veľkú rozlohu a jeho úlohu na medzinárodnej scéne. V rozhovore pre spravodajskú stanicu Fox News to v pondelok uviedol ruský prezident Vladimir Putin.

17.07.2018 17:37
Vladimir Putin Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) počas interview s "Fox News Sunday" s moderátorom Chrisom Wallaceom po jeho stretnutí s americkým prezidentom Donaldom Trumpom na summite v Helsinkách.
debata (136)

„Myslím si, že ste sami videli, ako tieto snahy zlyhali, a ani nemohli uspieť. Pozrite sa na rozlohu našej krajiny a jej význam z hľadiska medzinárodnej bezpečnosti, ekonomiky a prispievania do svetového trhu s energiou. Rusko je príliš veľké na to, aby bolo sankcionované a izolované,“ uviedol Putin.

„Keď hovoríme o veciach, ktoré nás spájajú a vyžadujú si naše spoločné úsilie, prichádzame k myšlienke, že takéto pokusy bojovať jeden proti druhému by sa mali skončiť,“ dodal ruský prezident.

Podľa neho by mali Washington a Moskva hľadať spôsoby, ako riešiť spoločné problémy a výzvy, čím by bolo možné prekonať aktuálne prekážky.

„Domnievam sa, že toto je začiatok cesty. Vykročili sme na ňu dobre,“ poznamenal Putin, narážajúc na svoj summit s americkým prezidentom Donaldom Trumpom v Helsinkách.

Ich pondelkové stretnutie vo fínskej metropole bolo prvou plnohodnotnou vrcholnou schôdzkou. Predtým sa obaja prezidenti stretli iba dvakrát – minulý rok v júli a novembri – počas konania veľkých medzinárodných fór.

136 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin