Atentátnik útočil v sídle afganskej volebnej komisie, zranil 6 ľudí

Najmenej šesť ľudí zranil samovražedný atentátnik, ktorý sa dnes vyhodil do povetria v sídle afganskej volebnej komisie v Kábule. Oznámili to tlačové agentúry s odvolaním sa na miestne úrady.

29.10.2018 07:29
debata (7)

Atentátnik podľa agentúry AFP prišiel pešo a nálož odpálil vo chvíli, keď do sídla komisie vchádzalo auto. „Explózia nastala asi 20 metrov od áut so zamestnancami komisie,“ povedal hovorca kábulskej polície. Pri útoku boli podľa neho zranení štyria pracovníci komisie a dvaja policajti. Naopak podľa agentúry AP, takisto sa odvolávajúcej na policajného hovorcu, atentátnik útočil autom, ktoré nechal explodovať pred silne opevneným sídlom volebnej komisie potom, čo hliadkujúci policajti spozorovali jeho úmysel a spustili paľbu.

Jeden z členov komisie agentúre Reuters povedal, že atentátnik sa odpálil pri aute s pracovníkmi komisie, ktoré zastavilo vedľa kontrolného stanovišťa polície.

Nie je jasné, koľko ľudí sa v čase útoku nachádzalo v blízkosti rozľahlého sídla nezávislej volebnej komisie, ktoré leží vedľa rušnej cesty, poznamenala agentúra. Pripomenula tiež, že k atentátu došlo v čase, keď komisia začala sčítavať hlasy z parlamentných volieb.

K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Afganistan #samovražedný atentátnik