Pompeo sa budúci týždeň počas návštevy Ruska stretne s Putinom

Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo sa na budúci týždeň stretne v Rusku s prezidentom Vladimirom Putinom na rokovaniach na najvyššej oficiálnej úrovni medzi týmito veľmocami za ostatných 10 mesiacov. Informoval o tom v piatok americký rezort zahraničných vecí.

10.05.2019 15:45
Pompeo Foto: ,
Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo
debata (15)

Pompeo sa stretne s Putinom v utorok v čiernomorskom letovisku Soči po zástavke v Moskve, uviedlo americké ministerstvo podľa agentúry AFP.

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová v utorok oznámila, že Pompeo navštívi budúci týždeň Rusko a bude rokovať s tamojším šéfom diplomacie Sergejom Lavrovom.

Obaja už spolu rokovali v pondelok počas zasadnutia Arktickej rady v severnom Fínsku.

Pompeo cez víkend skritizoval Rusko za „agresívne konanie“ v regióne Arktídy, ktorý je bohatý na nerastné suroviny. Takisto uviedol, že „Rusi musia odísť“ z Venezuely, zmietajúcej sa v politickej aj hospodárskej kríze.

Lavrov sa po pondelkových rozhovoroch s Pompeom odmietol vyjadriť k „politickým vyhláseniam, ktoré boli vyslovené verejne s cieľom vytvoriť určitý efekt“. „Sústreďujeme sa na skutočné témy,“ vysvetlil Lavrov a diskusie označil za „veľmi dobré a konštruktívne“.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Mike Pompeo