Blesk v poľskej časti Vysokých Tatier zranil troch turistov

Medzi troma turistami, ktorých v piatok zasiahol blesk v poľskej časti Vysokých Tatier, bola jedna žena. Práve ju museli záchranári previezť do nemocnice v Zakopanom, informovala agentúra AP s odvolaním sa na poľské úrady.

30.08.2019 17:21 , aktualizované: 17:58
debata

Veliteľ stráže poľského Tatranského národného parku (TPN) Edward Wlazlo povedal, že trojicu turistov zasiahol blesk počas búrky južne od mesta Zakopané. K incidentu došlo medzi lokalitami Hala Gasienicowa a Kuznice.

Andrzej Maciata z poľskej Tatranskej dobrovoľníckej záchrannej služby (TOPR) spresnil, že jedna zo zranených na chvíľu stratila vedomie. Neskôr sa však prebrala a pokúsila sa za pomoci svojich spoločníkov zísť do turistického strediska Kuznice.

Turistom napokon pomohli záchranári na terénnom vozidle, ktorí ženu previezli do nemocnice v Zakopanom. Do záchrannej akcie bol pôvodne vyslaný vrtuľník, ktorý sa však pre nepriaznivé počasie musel vrátiť.

Búrka s bleskami v Západných Tatrách si minulý týždeň vyžiadala životy štyroch turistov vrátane dvoch detí v poľskej časti pohoria vrátane a jeden český turista zahynul na slovenskej strane Tatier. Viac ako 150 ľudí utrpelo zranenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #blesk #Vysoké Tatry