Falošný prevádzač vybudoval fingovanú ruskú hranicu s Fínskom

Ruské úrady zadržali muža, ktorý vybudoval falošné hraničné kontrolné body v lesoch neďaleko ruských hraníc s Fínskom, pričom pracovným migrantom prisľúbil, že ich môže prepašovať do Európskej únie.

05.12.2019 11:51
Európa / migrant / Foto:
Ilustračné foto
debata (12)

Muž vztýčil nepravé hraničné posty a od štyroch osôb z južnej Ázie zinkasoval vyše 10 000 dolárov za to, že ich prevedie na územie Fínska, členskej krajiny EÚ, informovala vo štvrtok tlačová agentúra AFP s odvolaním sa na ruskú pohraničnú službu.

Páchateľ po tom, ako nainštaloval fingované kontrolné body, vzal skupinu pracovných migrantov k jednému z nich automobilom okľukou vo Vyborskom okrese v Leningradskej oblasti. Zatiaľ, čo si robotníci z južnej Ázie mysleli, že sa dostali do členského štátu Európskej únie, v skutočnosti sa nachádzali pri ruskom meste Vyborg. Neskôr ich našli pohraničníci, ktorí im povedali, že sú stále v Rusku.

Príslušné orgány nešpecifikovali štátnu príslušnosť potenciálnych migrantov zapletených do daného incidentu, ktorý sa udial minulý týždeň vo štvrtok. Všetkých piatich zadržala pohraničná stráž.

Súd v Petrohrade v stredu migrantov pokutoval a nariadil ich deportáciu. Falošný prevádzač pochádza zo Strednej Ázie a hrozí mu obvinenie zo sprenevery, píšu miestne médiá. Rusko má spoločné hranice s viacerými členskými štátmi EÚ (Fínsko, Estónsko, Lotyšsko, Litva, Poľsko).

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Fínsko #hranica