Harry a Meghan šokovali. Vzdajú sa role v kráľovskej rodine a začnú pracovať

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan sa vzdajú svojej úlohy v kráľovskej rodine a začnú pracovať, aby sa stali finančne nezávislými. Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexe to oznámili dnes na Instagrame. Doplnili, že svoj čas mienia deliť medzi Britániu a Severnú Ameriku. Naďalej však budú ctiť záväzky voči kráľovnej a organizáciám, nad ktorými prevzali patronát.

08.01.2020 20:46
debata (19)

„Máme v úmysle vzdať sa úlohy ‚popredných‘ členov kráľovskej rodiny a pracovať, aby sme sa stali finančne nezávislými, zatiaľ čo budeme naďalej plne podporovať Jej Veličenstvo kráľovnú,“ uviedli Harry a Meghan vo vyhlásení. Na rozhodnutie podľa neho dospeli po „mnohých mesiacoch úvah a interných diskusií“. K rozhodnutiu im podľa vyhlásenia pomohla aj podpora verejnosti.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” - The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

Príspevok, ktorý zdieľa The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal),

Vnuk kráľovnej Alžbety II. a jeho manželka chcú rozdeliť svoj čas medzi Spojené kráľovstvo a Severnú Ameriku, odkiaľ Meghan pochádza. Naďalej chcú ale rešpektovať svoje povinnosti ku kráľovnej, k britskému spoločenstvu a k organizáciám, nad ktorými majú patronát.

To, že budú tráviť čas v Británii aj v Severnej Amerike, Harrymu a Meghan podľa vyhlásenia umožní vychovávať syna Archieho tak, „aby si vážil kráľovskej tradície, do ktorej sa narodil“, zároveň im ale umožní sústrediť sa na „novú kapitolu“. Jej súčasťou má byť aj „nový charitatívny subjekt“.

Podrobnosti „vzrušujúceho ďalšieho kroku“ sľúbili Harry a Meghan zverejniť „v pravý čas“. Tridsaťpäťročnému Harrymu, ktorý je teraz šiestym v poradí následníctva na britský trón, a o tri roky staršej bývalej herečke Meghan sa vlani v máji narodil syn Archie.

Britské bulvárne médiá v minulom roku špekulovali o napätých vzťahoch Harryho a jeho brata Williama, synov princa Charlesa a zosnulej princeznej Diany. V októbri Harry priznal, že sú s bratom „v tomto okamihu určite na rozdielnych cestách“. Pozornosť vyvolala tiež skutočnosť, že Harry, Meghan a Archie netrávili minuloročné Vianoce s kráľovskou rodinou na vidieckom zámku Sandringham, ale v Kanade, kde sa k nim pripojila Meghanina matka.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #princ Harry #Meghan Markle