Muž v Rot am See zastrelil šesť ľudí vrátane svojich rodičov

Šesť ľudí zahynulo a ďalší dvaja utrpeli zranenia pri streľbe, ku ktorej došlo v piatok v mestečku Rot am See na juhozápade Nemecka. Medzi mŕtvymi sú rodičia muža podozrivého z tohto činu a ďalšie obete boli pravdepodobne tiež jeho príbuznými, oznámila polícia. Informovala o tom agentúra AP.

24.01.2020 14:34 , aktualizované: 19:54
nemecko rot am see streľba polizei polícia Foto: ,
Streľba v nemeckom mestečku Rot am See si vyžiadala šesť životov. Na snímke miesto činu.
debata (23)

Muž necelú hodinu po poludní telefonoval na políciu a povedal, že zabil viacerých ľudí, uviedol regionálny policajný veliteľ Reiner Möller na tlačovej konferencii.

Policajti podľa neho držali muža na linke a keď o niekoľko minút neskôr prišli na miesto činu, zadržali 26-ročného nemeckého občana ako podozrivého vraha.

V miestnej budove, v ktorej sa nachádza bar, a za ňou našli telá šiestich ľudí: troch žien a troch mužov vo veku 36 – 69 rokov. Z dvoch zranených je jeden v ohrození života. Podozrivý ohrozoval aj dve deti vo veku 12 a 14 rokov, ktoré vyviazli bez fyzických zranení.

Podozrivý mal zbrojný preukaz ako člen streleckého klubu, informoval Möller. Z prvých poznatkov vyplýva, že strelec pri čine použil poloautomatickú pištoľ.

„Zatiaľ nemôžeme povedať nič o motíve,“ dodal policajný veliteľ. „Vzhľadom na obete a zranených sa domnievame, že to bola rodinná dráma, pretože podľa toho, čo momentálne vieme, boli všetci príbuzní.“

Zadržaného budú vypočúvať po tom, ako sa na policajnú stanicu dostaví jeho právnik, dodal Möller.

Rot am See leží v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko vo vzdialenosti približne 175 kilometrov juhovýchodne od Frankfurtu nad Mohanom.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #streľba