Pre lesný požiar evakuovali dedinu v Holandsku so 4-tisíc obyvateľmi

Veľký lesný požiar na nemecko-holandskej hranici si vynútil evakuáciu dediny so 4000 obyvateľmi na holandskej strane. Informovali o tom v stredu miestne úrady, ktoré citovala agentúra DPA.

22.04.2020 13:55
požiar Foto: ,
Lesný požiar na nemecko-holandskej hranici
debata

Záchranné zložky evakuovali dedinu Herkenbosch v noci z utorka na stredu. Operáciu si vyžiadal hustý smog s vysokou koncentráciou oxidu uhoľnatého.

Červený kríž poskytol evakuovaným ubytovanie na 16 stredných školách. V dôsledku pandémie koronavírusu organizácia obmedzila počet lôžok v miestnosti na 50.

Ubytovanie Červeného kríža podľa DPA využil iba zlomok evakuovaných. Miestne úrady uviedli, že nie je jasné, kedy sa obyvatelia budú môcť vrátiť do svojich domovov. S požiarom, ktorý zasiahol rašeliniská a lesy, bojujú hasiči od pondelka. Podľa úradov je v plameňoch oblasť veľká asi 170 hektárov. Najsilnejšie požiar zasiahol holandský národný park De Meinweg.

Podľa hovorkyne nemeckého krajinského okresu Viersen je požiar na nemeckej strane pod kontrolou. Úrady do oblasti poslali okolo 500 členov záchranných zložiek.

debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Holandsko #evakuácia