V Berlíne vrazilo auto do skupiny ľudí, zranených je sedem osôb

V Berlíne dnes ráno vrazilo auto do skupiny ľudí. Pri havárii bolo zranených sedem osôb, tri z nich ťažko. Polícia už vodiča auta - 24-ročného muža - zadržala. Informovala o tom agentúra DPA.

26.07.2020 10:53 , aktualizované: 16:35
Berlín / Auto / Foto: ,
Miesto nehody, kde vodič automobilu vrazil do skupiny ľudí, Berlín 26. júla 2020
debata (16)

Na mieste zasahovalo 60 hasičov a dva záchranné vrtuľníky, uviedli nemecké médiá. Nehoda sa stala na námestí Hardenbergplatz blízkosti zoologickej záhrady, čo je aj v ranných hodinách frekventovanej miesto. Jeden zo zranených bol zakliesnený pod vozidlom a hasiči ho museli vyslobodzovať s pomocou techniky.

Polícia vychádza z toho, že nešlo o úmyselný čin – muž v dôsledku vysokej rýchlosti stratil kontrolu nad vozidlom a pri odbáčaní vyšiel na chodník a narazil do skupiny ľudí. Vozidlo malo údajne estónsku poznávaciu značku.

Polícia nepredpokladá, že by tento incident mal politické či náboženské pozadie. „Doteraz nemáme žiadne dôkazy, že by išlo o útok,“ povedala policajná hovorkyňa. Voči mužovi je vedené vyšetrovanie pre podozrenia z pokusu o zabitie a pre nebezpečný zásah do dopravy.

Denník Bild s odvolaním na očitých svedkov nehody napísal, že vodič auta pri zatýkaní opakovane kričal : „Je mi to ľúto. Je mi to ľúto.“

16 debata chyba
Viac na túto tému: #auto #Berlín