Pád žeriava na západe Kanady zabil niekoľko ľudí

Viacero obetí na životoch si vyžiadalo zrútenie sa žeriavu pripevneného k výškovej budove vo výstavbe, ku ktorému došlo v pondelok v kanadskom meste Kelowna v provincii Britská Kolumbia.

13.07.2021 08:25 , aktualizované: 09:19
debata

Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na policajné zdroje.

V čase incidentu sa v blízkosti žeriavu nachádzalo niekoľko pracovníkov. Polícia bezprostredne neposkytla bližšie detaily o obetiach s tým, že „nie všetky osoby sú náležite identifikované“. Jeden človek je nezvestný.

Pri páde žeriavu sa poškodili aj priľahlé budovy, pričom postihnutá „oblasť zostáva nestabilná a nebezpečná“ a úrady ju evakuovali. Stavební inžinieri vyhodnocujú, ako danú lokalitu opäť zabezpečiť.

K nešťastiu došlo počas rozoberania žeriavu ukotveného k 25-poschodovej obytnej budove v centre mesta, dopĺňa denník The New York Times. V čase incidentu pracovalo na mieste približne 100 ľudí. Pád spôsobil i výpadok elektrického prúdu v niekoľkých budovách v centre mesta.

Kelowna je obľúbenou turistickou destináciou v údolí Okanagan. Mesto má zhruba 140.000 obyvateľov. Kelowna je treťou najväčšou metropolitnou oblasťou v provincii Britská Kolumbia – po Vancouveri a Victorii.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kanada #pád žeriavu