Streľba v kodanskom nákupnom centre si vyžiadala tri obete

Troch mŕtvych a rovnaký počet zranených, ktorí sú v kritickom stave, si vyžiadala nedeľňajšia streľba v nákupnom centre Field’s v dánskej metropole Kodaň zastrelili troch ľudí. Informoval o tom v noci na pondelok podľa dánskych médií šéf kodanskej polície Sören Thomassen.

03.07.2022 19:08 , aktualizované: 04.07.2022 06:52
Dánsko, sttreľba Foto: ,
Sanitka a ozbrojená polícia pred nákupným centrom Field's v Orestade (Kodaň, Dánsko), v nedeľu 3. júla 2022 po správach o výstreloch.
debata (39)

Potvrdil, že po streľbe bola zatknutá podozrivá osoba, ide o 22-ročného občana Dánska. Pri zatknutí mal pri sebe zbraň a muníciu, polícia však preveruje, či nestrieľal z inej zbrane.

Mladík je polícii známy, „ale len okrajovo“, povedal Thomassen. O motíve činu je podľa neho priskoro hovoriť.

Nič nenasvedčuje tomu, že by existovali ďalší páchatelia, polícia napriek tomu stále vyšetruje aj túto verziu. Takisto nevylučuje, že mohlo ísť o terorizmus.

Polícia dostala hlásenie o streľbe okolo 17.30 h. Jeden zo svedkov televízii TV2 povedal, že strelec mal na sebe tmavé oblečenie a nebol maskovaný. Ďalší očitý svedok, uviedol, že muž vystrelil z dlhej zbrane.

Keď zazneli prvé výstrely, tak podľa svedkov citovaných dánskymi médiami vyrazila pred nákupné centrum viac ako stovka ľudí. Polícia ich vyzvala, aby sa od miesta držali ďalej.

V blízkosti obchodného centra Field’s sa nachádza aj veľká viacúčelová hala Royal Arena. V nedeľu sa tam mal konať vypredaný koncert britského speváka Harryho Stylesa, no podľa médií bol zrušený. Niekoľko tisíc fanúšikov sa už nachádzalo v hale, no neskôr im oznámili, že koncert sa z bezpečnostných dôvodov neuskutoční.

39 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #Dánsko