65-ročná žena v nemeckom Weidene zranila mečom troch ľudí

Žena v bavorskom meste Weiden in der Oberpfalz zranila najmenej troch ľudí zbraňou, ktorá sa podobala meču. O incidente v centre mesta vzdialeného niekoľko kilometrov od českých hraníc informovala s odvolaním sa na políciu stanica Bayerischer Rundfunk.

23.08.2022 16:17
debata (3)

Útok sa odohral pred dnešným poludním. Okoloidúci ženu premohli a zvalili na zem. Následne ju zatkli policajti, uviedol hovorca polície v Hornom Falcku v Bavorsku Florian Beck. Nebezpečenstvo pre obyvateľstvo už podľa polície nehrozí. Pešia zóna na weidenskom Dolnom námestí musela byť dočasne uzavretá.

Záchranná služba ošetrila zranených na mieste, dvoch z nich previezli do nemocnice s ľahšími poraneniami. Žiadny z pacientov nie je v nebezpečenstve ohrozenia života, jeden bol už z nemocnice prepustený.

Pravdepodobnou páchateľkou je podľa polície 65-ročná žena, ktorá žije v okolí Weidenu. K zbrani polícia podľa stanice RTL uviedla, že išlo o „predmet podobný meču alebo šable, každopádne značne väčší ako nôž“. Bližšie informácie k motívom útoku polícia neoznámila.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Nemecko