Požiar ubytovne vo Wellingtone si vyžiadal šesť mŕtvych

Šesť obetí na životoch si vyžiadal požiar, ktorý vypukol v štvorposchodovej ubytovni v novozélandskom hlavnom meste Wellington, informuje agentúra AFP na twitteri.

15.05.2023 23:30
debata (1)

K požiaru došlo podľa tamojšej polície v ubytovni Loafers Lodge. Podľa médií ju využívali najmä dochádzajúci zamestnanci a ich rodiny. V budove sa nachádzal len jeden výťah a bolo v nej ubytovaných približne 94 ľudí, pričom nebolo bezprostredne známe, koľko z nich sa v nej v čase požiaru nachádzalo.

Novozélandský premiér Chris Hipkins uviedol, že „má vedomosť“ o najmenej šiestich potvrdených obetiach.

„Môžem bohužiaľ oznámiť, že pôjde o nehodu s mnohými obeťami. Naše myšlienky sú v tejto chvíli s rodinami tých, ktorí zahynuli, a s našimi posádkami, ktoré statočne zachránili tých, ktorých mohli, a pokúsili sa zachrániť tých, ktorých nemohli,“ povedal šéf hasičov a záchranárov vo Wellingtone Nick Pyatt. „Je to naša najhoršia nočná mora. Horšie to už byť nemôže," dodal.

K mohutnému požiaru došlo ešte v pondelok po polnoci miestneho času (14.30 SELČ), pričom na mieste zasahovalo približne 20 hasičských vozidiel, píše stanica BBC.

Predstavitelia tamojšieho hasičského zboru spresnili, že sa doposiaľ podarilo skontaktovať s 52 osobami, ktoré v budove bývajú, kým bližšie neurčený počet ďalších zostáva nezvestných.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nový Zéland #požiar #Wellington